Večerníčkův pohádkový les

06.07.2018 11:38

Pohádkový les je akce pro děti, která se koná vždy před prázdninami v malé obci Partutovice. Tuto akci pořádá Dámský spolek Partutovice pro všechny děti a rodiče nejen z naší obce, ale i z okolí.

Každý rok má pohádkový les konkrétní zaměření. Například v loňském roce jsme se zaměřili na poznávání kultur v různých zemích světa a letos jsme jej „propůjčili“ večerníčkům a pohádkovým postavám, které znají nejen malé děti, ale jistě si je pamatují ze svého dětství také jejich rodiče.

Akce se konala v sobotu 16.6.2018. Pro všechny účastníky byla připravena cesta lesem, na které ožívaly na jednotlivých stanovištích pohádkové postavy s řadou úkolů a soutěží. Nechyběla ani hlavní postava Večerníčka, která vítala děti již na samotném startu. Zde děti dostaly nejen soutěžní kartičku, ale také první úkol a to poskládat večerníčkovu čepici z novin, se kterou musely absolvovat celou pohádkovou trasu. S čepicí na hlavě se ocitly u Ferdy mravence, kterému musely pomoct opravit mraveniště, Víle Amálce navlékly náhrdelník z korálků a uvily věneček do vlasů a potkaly také Rumcajse s Mankou a Cipískem. Rumcajs čekal na děti u své jeskyně v lese, kde pro ně měl připraven nejen soutěžní úkol, ale také malé občerstvení.

Dále soutěžící pokračovali k rybníku, kde na ně čekal vodník Česílko, kterému museli ušít botičky a pohlídat hrníčky s dušičkami. Po zvládnutí tohoto nelehkého úkolu děti spěchaly na palouček nedaleko rybníka, kde už svůj taneček předváděla maková panenka s motýlem Emanuelem. Zde byla připravena nejen soutěžní disciplína, ale také krásná šablona motýla Emanuela, ve které se mohli všichni účastníci na památku vyfotit.

Na své pohádkové cestě děti dále natrefily na Macha s Šebestovou, kde bylo k dispozici kouzelné sluchátko, do kterého účastníci mohli pošeptat svá tajná přání. Odtud to bylo do cíle už jen pár kroků. Kouzelná cesta končila u perníkové chaloupky, kde si všichni účastníci s ježibabou ozdobili perníček, který si odnesli domů.

Po splnění soutěžního úkolu, na každém pohádkovém stanovišti, dostaly děti razítko do soutěžní kartičky, se kterou se nakonec běžely pochlubit zpátky na začátek Večerníčkovi. Každý, kdo posbíral všechna razítka dostal od Večerníčka za odměnu balíček.

V průběhu celé akce nebyla k dispozici jen pohádková cesta, ale také bohatý doprovodný program. Děti se mohly vyřádit s velikým bublifukem, nechat si namalovat na obličej, zatancovat si na pohádkovou hudbu a taky si dát něco dobrého na zub.

Věříme, že návrat do světa pohádek pohladil každého po duši a udělal radost malým i velkým. Slibujeme, že zase něco vymyslíme J

Letos se navíc, ještě více než kdy jindy, ukázalo, že všechno záleží nejen na počasí, ale také na pomoci dalších desítek lidí, kteří do této pohádkové akce vložili svůj čas, nadšení a udělali spoustu práce nad rámec svých povinností. Vyjmenovat je by byl hodně dlouhý seznam, a tak zkrátka, děkujeme všem, kteří přispěli sebemenším dílem do téhle skládačky příjemného odpoledne.

 

Hezký den vám přejí členky Dámského spolku Partutovice